Bakan Özer, 100 bin metrekarelik alanın tasfiyesiyle sekiz günde inşaata hazır hâle getirilen NATO çadır kentinin kurulduğu alanda incelemelerde bulunarak askerî yetkililerden bilgi aldı.
Çadır kentteki incelemelerinin ardından bir değerlendirmede bulunan Bakan Özer, Bakanlık olarak deprem bölgesinde hayatı normalleştirmek için odak noktasının eğitim olduğu ve eğitimin normalleşmesiyle bölgenin normalleştirileceği inancıyla çalışmalarını yoğun olarak devam ettirdiklerini söyledi. Özer, şöyle devam etti: "Depremin ilk gününden itibaren bölgede on ilimizde çadırları, konteynerleri, prefabrik okullarımızı tüm öğrencilerimizin hizmetine sunduk, sunmaya devam ediyoruz."
Eğitim öğretimin başlamasına bakılmaksızın öğrencilerin bu travmalı ortamdan kurtulup normal bir şekilde öğretmenleriyle ilişkilerini ve psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek için bu süreci her geçen gün kapasiteyi arttırarak devam ettiklerini kaydeden Özer, "Bu süreçte kapasite artırımdaki en önemli paydaşımız, Millî Savunma Bakanlığımız. Millî Savunma Bakanlığımız, ilk günden itibaren bölgede Mehmetçik okulları adıyla yaklaşık 240 çadırımızı, konteynerimizi öğrencilerimizin hizmetine sundu. Bu vesileyle Millî Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar'a, kuvvet komutanlarımıza, Genelkurmay Başkanımıza, 2. Ordu Komutanımıza, sürece katkı veren tüm Millî Savunma Bakanlığı çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.
Mehmetçik okullarının da yer alacağı çadır kentte incelemelerde bulunduğunu ifade eden Bakan Özer, NATO çadır kentin Hatay, Antakya ve İskenderun'daki öğrenci ve öğretmenlerin konaklayabilmesi, buradaki öğrencilerin LGS ve YGS'ye hazırlanma sürecinde eğitim kampı olarak kullanılabileceği bir tesis olduğunu kaydetti.
Özer şunları söyledi: "Her türlü lojistik desteği olan, kütüphanesi olan, yeme ve içmeyle ilgili sosyal imkânlara sahip; kültür, sanat ve sporla ilgili her türlü imkânın olduğu mükemmel bir tesis. Bu tesisi, bölgedeki tüm öğrencilerimizin sınav sürecinde hızlı bir şekilde hazırlanmaları için ortaklaşa kullanacağız."
NATO çadır kentte tuvalet ve banyo, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, spor etkinlik çadırı, sağlık merkezi, çocuk parkı, mescit, temiz ve atık su arıtma tesisleri ve idari ofisler gibi birimler bulunuyor. Eksi 32 ve 49 dereceye dayanıklı barınma çadırlarında, ısıtma ve soğutma sistemi, yangın algılama dedektörü, yatak, ranza bulunuyor. Rol 2 seviyesinde hastane olarak hizmet verecek tıbbi destek ünitesi de yer alan çadır kentte Mehmetçik okulları da yer alacak.
Ziyarette Bakan Özer'e Hatay Vali Vekili Oğuzhan Bingöl, Hatay Koordinatör Valisi olan Kütahya Valisi Ali Çelik, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Sabahat Özgürsoy Çelik, Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy, MSB Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen ve 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel de eşlik etti.
Bakana Özer ve beraberindekiler daha sonra Kırıkhan Stadyumu'nda kurulan çadır kenti ziyaret ederek öğrenci ve vatandaşlarla bir araya geldi.